11_Y DSC0485212_DSC_ALL10_DSC09859 4_5DSC_ALL final 2_DSC09869 9_Y DSC04829 7_DSC04579 1_3DSC_ALL final

A new Music Studio for chamber music teaching and practice. The interior has space for a grand piano and string quartet, and casual seating. It’s a free-standing studio, north-lit, clad in vertical timber fins with a zinc roof. It forms part of a larger project with ground floor extensions, remodelling of the existing house, and providing a room in the roof for visiting academics and musicians.

 

The glazed structures are angled to face into an enclosed garden space. The studio’s glazing, opened onto this space, allows it to become a ‘stage’ for occasional performances. The interior has sloping ply ceilings, and ply shelves for manuscript storage.

 

Flo Ro – garden music studio and house extensions